Rabu, 30 Disember 2015

3 Bisnes Online Boleh Buat BANYAK INCOME di 2016.



Saya pasti tahun depan anda nak hasilkan lebih banyak income dari bisnes online.


Saya ada 3 lubang bisnes onlineyang anda boleh lakukan untuk hasilkan income yang SANGAT BANYAK di 2016.


Nah, saya share...


PERTAMA: Bisnes Produk Digital


Ianya melibatkan penjualan ebook, video, webinar dan lain-lain.


KEDUA: Bisnes di Facebook


Facebook masih lagi merupakan platform jualan yang paling diminati.

Mana taknya, ianya cepat berikan result & income untuk bisnes mereka. Jadi, saya nak anda juga boleh hasilkan sesuatu dari bisnes di Facebook ini.


Setakat ni, saya tiada apa-apa panduan terkini tentang Facebook yang boleh saya berikan kepada anda. Tetapi saya REKEMEN anda ikuti teknik promosi terkini di Facebook DI SINI.


KETIGA: Affiliate Marketing

Ni model bisnes internet yang paling saya suka dan sesuai untuk beginner.

Apa yang saya lakukan adalah hanya promosi produk orang lain dan hasilkan komisyen yang lumayan.

Sejak 2012, saya berjinak-jinak dengan affiliate ni.

Buat masa ini, tiada panduan yang boleh saya rekemen kepada anda tetapi saya cadangkan anda belajar dari pengalaman orang lain.


Anda tengok sendiri dan belajar strategi top-top affiliate buat komisyen RM4-5angka sebulan.


The best way untuk anda belajar dari experience ini adalah  dengan join sendiri Cabaran Affiliate.


Untuk pengetahuan anda ... Fairuz Razak ada buka  sebuah cabaran affiliate yang akan berikan komisyen sehingga 50% - RM75/sales.


Kalau anda berminat nak sertai cabaran affiliate ini, anda boleh JOIN FB GROUP DI SINI.


Inilah peluang untuk anda "LEARN  & EARN" melalui experience.


Ok, moga-moga sedikit info yang saya berikan ini boleh bantu bisnes internet anda.





Sabtu, 26 Disember 2015

Alhamdulillah... urusan sekolah dah selesai

Alhamdulillah....

Buku sekolah rendah sudah beli .... urusan tadika pun dah selesai... kos semua sekali dalam RM300..

Baju, kasut dan beg ... memang x beli ... sebab yg lama masih elok lagi ... tinggal untuk sekolah agama sahaje .. untuk sekolah agama ..yuran + buku dalam RM110....


Syukur alhamdulillah .... nak kata duit cair tue .. x de lah .... dengan gaji suami aku dan pendapatan program affiliate ... memang cukup... segala2nya memang cukup.....

Alhamdulillah ....


Jumaat, 25 Disember 2015

21 tips mudahnya berniaga..

  1. Kenapa ramai usahawan gagal adalah disebabkan ATTITUDE (SIKAP) yang suka menyalahkan orang lain. Bagi mereka, Life is so Easy by blaming others.
  2. Kenapa ada orang yang berjaya & ada yang gagal. Ianya terletak kepada bagaimana mereka buat KEPUTUSAN.
  3. Tanda orang yang berjaya, mereka sentiasa BERSEDIA. Be Prepared. Ini kerana, kebarangkalian untuk berjaya adalah lebih tinggi jika kita bersedia.
  4. Jika seseorang itu buat sesuatu dengan bersungguh-sungguh, Insyaallah semua yang benda yang dia buat pasti bersungguh-sungguh. How you do anything, Is how you do Everything.
  5. Orang yang berjaya, hatinya luas. Bukan kecil yang suka sentap.
  6. Sebelum nak labur banyak wang dalam perniagaan, fokuskan untuk banyakkan pelanggan dahulu. Jangan terus buka wisma jika pelanggan masih sedikit. Ingat, fokus untuk ramaikan pelanggan dahulu.
  7. Orang yang berjaya, apabila mereka mulakan sesuatu, mereka akan akan lakukan dengan terbaik sehingga habis. Orang gagal pula sebaliknya.
  8. Orang yang berjaya, mereka pantas buat KEPUTUSAN, Serius dengan apa yang mereka buat & sentiasa berikan 100% komitmen.
  9. Untuk orang suka beli produk kita, kita perlu sukakan Allah terlebih dahulu. Cari keberkatan.
  10. Untuk jadi orang yang berjaya, perlu berkawan dengan orang yang lebih berjaya.
  11. Formula untuk berjaya, TUKAR kawan.
  12. Orang yang berjaya sikapnya berbeza. Mereka tak suka komplen. Mentaliti & kesabarannya pun berbeza.
  13. Orang berjaya pantas buat keputusan & tindakan. Mereka tak terhegeh-hegeh & mereka percaya terhadap apa yang mereka ingin lakukan.
  14. Orang berjaya sanggup labur duit untuk berjaya.
  15. Orang berjaya suka bina NETWORKING. Anda adalah siapa kawan anda. Untuk hidup berubah, Upgrade kawan anda. Copy successful person, you’ll be successful.
  16. Orang berjaya sudah buat keputusan awa untuk mereka berjaya.
  17. Orang berjaya tidak bertangguh. Fast action fast result. Now or Never. Bisnes adalah tentang kepantasan. It’s all about SPEED.
  18. Orang berjaya tidak hiraukan kutukan orang lain.
  19. Orang berjaya selalu FOKUS. Fokus 1 produk, fokus 1 masalah. Bisnes wujud sebab adanya masalah. Di mana ada masalah di situ ada peluang.
  20. Orang berjaya konsisten & persisten dalam apa yang mereka nak capai.
  21. Jika kita nak capai satu benda yang kita tak pernah capai, kita kena berani buat perkara yang kita tak pernah buat.




Jika diperhatikan, kebanyakan tips di atas adalah berkenaan dengan Attitude (sikap). Ini kerana untuk membina bisnes bukanlah suatu proses yang sukar jika dibandingkan dengan proses membina sikap untuk menjadi usahawan berjaya.

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk anda.



Jumaat, 11 Disember 2015

Jemputan jana side income RM20


Kawan saya ingin menjemput anda untuk jana komisen RM10 per jualan.

Tugas cukup mudah. Semudah copy dan paste sahaja kerana bahan promosi telah disediakan dan ianya proven sangat mudah dapat komisen..

Sila klik pautan dibawah :


Link tersebut menuju ke wall FB saudara hadiismail

PM beliau disana untuk join group khas guna kod ini ->> Jv 95